M reder ut mat och gener.
Så var det det här med matlagning. Nedan följer en utredning om de tre fåren med samma efternamn och deras matlagningsgener.
Storebror - vita fåret nr 1:
Den äldsta av de tre. Intresserade sig tidigt för matlagning och visade sig snabbt ha en talang för det här med mat. Ratade påssåser i tidig ålder och gick kockskola för att sedan jobba på en rad kvalitativa matlagningsställen och som nu har jobbet som nån sorts matlagningschef på en plats i solen. Säger alltid att maten man lagar är god..En typisk kockegenskap?
-Första barnet, starkaste genen-
Storebror - vita fåret nr 2:
Mittemellanbarnet som i allra högsta grad även han berikats med matlagningsgenen, men som valde en helt annan skola än den som matlagare. Dock halkade nr 2 ändå in på matlagningsvägen på ett eller annat vis och även fast han inte idag använder sig av genen i sitt yrke, visar den sig ändå mycket tydligt vid diverse familjemiddagar och andra sammankomster och högtider.
-Andra barnet, mycket stark gen-
Lillasyster - svarta fåret:
Nr 3 och sist ut i syskonskaran. Här kan man direkt konstatera att allt snarare handlar om att äta maten än att laga den. Både kunskaper och initiativförmåga i köket saknas och även fast tappra försök görs, främst för att livnära sin familj, så är det få gånger det lyckas. När hon glömmer kolan till kolakakorna och curryn till currygrytan, ja då känns det rätt lönlöst.
-Matlagningsgen - obefintlig-
KOMMENTARER