Tips från kocken - Köttbullar på nytt vis.
Att kleta och rulla ihop en massa köttbullar av en kladdig köttfärssmet och med den här årstidens torra och nariga händer, känns ärligt talat inte så inbjudande och speciellt fräscht. Plasthandskar är absolut ett alternativ, men har ni som jag alltid slut så kommer här ett hett tips:
KÖTTBULLSTÅNGEN.
Köttbullar i tre enkla steg. Helt utan att nudda smeten:
1) Rör ihop det ena med det andra med någon form av köksredskap. En slev eller en gaffelslev är att rekommendera.
2) Stick ner en köttbullstång* rakt ner i smeten och tryck till. En köttbulle har nu formats! Skaka ner i stekpannan. Upprepa.
3) Stek köttbullarna länge! Av någon anledning är skillnaden i diameter mellan köttbullstången och en vanlig köttbulle markant. Och undvika råbiff är att föredra.
KLART!
* = En köttbullstång är ett smart, snabbt och fräscht köttbullsverktyg som du säkert kan hitta i välsorterade köksutrustningsbutiker. Inte på Ikea. Min tror jag är köpt på typ Werner & Werner, fast jag vet inte för jag fick den i present för ungefär 40 år sedan.
KOMMENTARER